Марія

23 роки

Народила в 16 та в 18 років, батько дітей не допомагає. Дуже хочу самостійно справлятися. І дуже боюся, щоб соціальні служби не забрали моїх дітей. Буду вдячна за будь-які базові продукти, засоби гігієни, побутову хімію, кошти

Хочу допомогти

Першу дитину я народила в 16 років, другу – у 18. Зараз моїм синам вже 7 і 5 років. Їх батько не хотів, щоб він був записаним батько і тому я офіційно самотня мати.

До недавнього часу я отримувала допомогу від держави як самотня матір. Але зараз змінилися процедури, і допомогу може отримати тільки жінка, котра офіційно працює. А хто мене візьме на офіційну роботу з двома дітьми. Я навіть трудової книжки не маю. Хоча працюю весь час всюди, де тільки можу. І листівки роздавала, і була майстром по нарощуванню нігтів і на ринку працювала – багато всього було… Зараз почався карантин і навіть випадкові заробітки припинилися.

З батьком дітей ми одружилися у 2018 році, але у 2019 році розлучилися. Він не усиновив своїх дітей, і зараз має вже іншу сім'ю.

Мама моя має проблеми зі зловживанням алкоголем і ми з нею не спілкуємось. Я живу в неприватизованій комунальній кімнаті гуртожитку, яка залишилася від батька. Там величезні борги по комунальних платежах (понад 40 тисяч). Але я навіть на найнеобхідніші продукти не маю грошей. Я дуже хочу самостійно справлятися. І дуже боюся, щоб соціальні служби не забрали моїх дітей.

Я буду вдячна за будь-які базові продукти, засоби гігієни, побутову хімію, кошти. Я молю і благаю тих, хто може – допоможіть мені, бо дуже важко.