Раїса

47 років

Працюю санітаркою у маленькому містечку. Я багатодітна мама, двоє дітей - маленькі. Чоловіка давно посадили за тяжкий злочин проти дитини, батьківських прав його позбавили. Зараз нас виселяють з орендованого житла. Потреба – 700 грн на електрику, їжа.

Хочу допомогти

Я сама кругла сирота. Коли виходила заміж, вірила, що все налагодиться, у мене буде повноцінна сім'я. Але чоловік вчинив тяжкий злочин проти нашої молодшої дочки: коли їй було 9 років, він її зґвалтував. Його посадили, я позбавила його батьківських прав.

Наступна дитина, яка народилася, поки він був у тюрмі, навіть не знає хто її батько. Ніяких аліментів ми ніколи від нього не мали.

Я намагалася створити нову сім'ю, шукала дітям нового батька – не вийшло. У мене п'ять дітей, троє вже повнолітніх і намагаються дати ради собі самі.

Я живу з двома донечками, вони ходять у 7-ий та 2-ий клас. Ми орендуємо невеличку хатинку біля міста, де я працюю. Працюю я санітаркою в лікарні, заробляю 5 тис грн на місяць, ще тисячу дає держава допомоги на неповнолітніх дітей. Мої діти давно забули що таке м'ясо чи ковбаса, ми їмо тільки крупи і овочі.

У наших районах в селах опалення на дровах, треба купити дрова на зиму, а нема за що. Маємо борг за електрику 700 грн. Крім того, власниця нашого житла сказала, що більше не хоче його здавати в оренду, і щоб ми шукали собі щось інше.

Про оренду квартири в місті я навіть не думаю, то нам не по кишені. Шукаю таку ж хатинку в околицях, щоб я могла їздити на роботу в місто. Переїзд – це додаткові кошти, яких у нас нема, адже господарі просять заплатити одразу за перший та останній місяць.