Яна

30 років

Живемо в окупації на Херсонщині. Я і троє діток. Виїждати небезпечно і космічно дорого. Роботи нема. Їсти нічого.

Хочу допомогти

Я самотня мама. І в мене троє дітей. У чоловіка інша сім'я, він нам майже не допомогає. Та й ви розумієте, яка у нас ситуація в регіоні… Ми живемо в окупації – у селищі на Херсонщині. Херсон часто обстрілюють.

Роботи майже ніде немає. До війни я працювала як і більшість населення області – у сфері сільського господарства. Цьогорічна посівна не почалася… Відкриті лише трохи магазинів – продукти з Криму. Зрідка в аптеки привозять ліки – із Запоріжжя.

Нас із дітьми тут мало що тримає. Сільський будиночок, де ми живемо, ми орендуємо – за 500 грн на місяць. Але ж і їх зараз немає де взяти. Я отримую від держави допомогу на дитину – наймолодшому сину 2 рочки і підтримку багатодітної сім'ї. У мене ще донечки 7 та 11 років. Ціє допомоги не вистачає на життя, ось просто не вистачає.

Але ми не можемо звідси виїхати – людей не випускають. До Запоріжжя вивозять приватно по 300 доларів за кожну особу, у тому числі кожну людину. У нас ніколи не буде таких коштів. У мене немає батьків, вони померли 15 років тому. Є рідний брат – він живе у Харкові, майже не виходить із підвалу…

yana

30 years old

We live under occupation in the Kherson region. I and three children. Traveling is dangerous and expensive. There is no work. There is nothing to eat.

I want to help

I am a single mother. And I have three children. My husband has another family, he hardly helps us. And you understand what our situation is in the region... We live under occupation - in a village in the Kherson region. Kherson is often shelled. There is almost no work anywhere. Before the war, like the majority of the population of the region, I worked in the field of agriculture. This year's sowing has not started... Only a few shops are open - products from Crimea. Medicines are occasionally brought to pharmacies - from Zaporizhzhia.